De ce este importantă păturica de alint pentru bebelușul tău?

De ce este importantă păturica de alint pentru bebelușul tău?

De ce este importantă păturica de alint pentru bebelușul tău?

Mulți copii mici au un obiect preferat de care nu se despart – un animal de pluș, o jucărie sau o păturică. Îl iau cu ei peste tot, trebuie să îl aibă mereu la vedere și dezvoltă o legătură foarte specială cu el.
Așadar, păturica de alint este un "obiect de confort" sau " obiect de atașament", termen introdus de medicul pediatru și psihanalistul Donald Winnicott, care a subliniat faptul că acest obiect este primul element pe care copilul îl recunoaște ca fiind ceva separat de el însuși. Mai mult, el joacă un rol fundamental în creșterea emoțională a copilului, oferind un sentiment de familiaritate, siguranță și stabilitate emoțională, în special sugarilor și copiilor mici.

Cum îl ajută pe bebeluș?
La început, nou-născuții se văd pe ei înșiși ca un întreg doar alături de mama lor, iar procesul de identificare ca ființe individuale poate fi complex.
Obiectul de atașament îl ajută pe cel mic să treacă mai ușor prin această tranziție, calmează anxietatea de separare și îi permite copilului să stocheze și să ia cu el o parte din afecțiunea și protecția pe care le primește de la mama sa atunci când aceasta nu este disponibilă.
Datorită acestui obiect, copilul poate deveni treptat mai independent și poate face față anumitor situații dificile din viața de zi cu zi în absența figurilor de atașament.
Se estimează că aproximativ 70% dintre copii au un astfel de companion.
A avea un obiect de tranziție este foarte frecvent în copilăria timpurie și face parte din dezvoltarea normală a celui mic. Mulți specialiști afirmă că este esențial pentru maturizarea psihologică a copilului, de aceea părinții nu ar trebui să fie îngrijorați de aparenta dependență a copilului lor.

Obiectul de atașament are caracteristici speciale pe care e important să le cunoști:

are o textură plăcută, fiind în general pufos, moale și călduros.
este un obiect ales în mod arbitrar și liber de către copil: părinții nu pot impune un anumit obiect de atașament. Din același motiv, chiar dacă ți se pare că bebelușul tău are jucării mult mai frumoase sau mai noi, el este cel care își va alege obiectul de atașament.

este de neînlocuit: dacă sugarul îl pierde, va fi cuprins de o mare tristețe și nu va accepta să-i oferi o altă jucărie, nici măcar la fel ca cea pe care o avea. Acest obiect de atașament are o valoare cu totul specială. În cadrul unui experiment cu sugari în care li s-a oferit un obiect nou, identic cu cel original, cei mai mulți dintre ei au decis să păstreze originalul.

atitudinea copilului față de obiect nu este una de joacă, ci de posesie: îl linge, îl mușcă, îl aruncă sau îl îmbrățișează. În general, nu îl folosește pentru a se juca sau a se distra, așa cum face cu alte obiecte.
are un miros special, ceea ce îl ajută pe copil să simtă că îi este familiar. Din acest motiv, obiectul de confort nu ar trebui să fie spălat prea des.
copilul își ia obiectul de atașament cu el oriunde merge și nu se desparte de el, iar în momentele de anxietate sau de somn acest lucru îi poate fi deosebit de necesar.

Cât timp rămâne obiectul de atașament în viața copilului?
Poate te-ai gândit la un moment dat să îndepărtezi obiectul de atașament de copilul tău. Poate pentru că ți-e teamă că va depinde prea mult de el sau pentru că te gândești că este prea mare pentru a-l avea alături.

Însă este vital să respecți ritmul copilului tău și să înțelegi că obiectul joacă un rol într-un proces.

În general, obiectul de atașament este ales între patru și șase luni și îl însoțește pe cel mic până la vârsta de trei sau patru ani.
Pe măsură ce copilul crește și capătă încredere, acest accesoriu începe să aibă o simplă funcție de joc și să fie exclus din ce în ce mai mult din viața lui pentru că nu mai are tot timpul nevoie de el. Cu toate acestea, este posibil să apeleze din nou la el în anumite situații pe care le percepe ca fiind dificile, cum ar fi divorțul părinților sau sosirea în familie a unui alt copil.
În concluzie, copilul este un univers în sine și trebuie să îi permiți să progreseze în ritmul său propriu. Când va fi pregătit, va renunța în mod natural la obiectul de atașament. Până atunci însă, lasă-l să se bucure de toate beneficiile.

Păturica de alint Mikatelier
Am creat în atelierul nostru un obiect simpatic din bumbac și pluș Minky, numai bun să-i fie bebelușului tău un prieten de încredere.
Păturica de alint are dimensiuni potrivite pentru mânuțele mici, astfel încât copilul să o poată ține și manipula cu ușurință. Are formă triunghiulară cu înălțimea de aproximativ 30 cm, iar când își "întinde brațele" latura mare măsoară 35 cm.
Poți alege ca prieten pentru cel mic un animăluț zâmbitor și pufos – pisicuță, unicorn, iepuraș sau ursuleț, în funcție de preferințele voastre.

Știm că pui calitatea pe primul loc atunci când alegi un obiect pentru bebelușul tău, de aceea am creat păturicile de alint cu grijă pentru siguranța și sănătatea lui:
 1. folosim materiale delicate și prietenoase cu pielea bebelușului. O față este confecționată din bumbac hipoalergenic și moale la atingere, iar pentru cealaltă față folosim plușul Minky, care este catifelat și oferă o senzație de confort copilului. Ambele materiale respectă cea mai cunoscută certificare din lume pentru siguranța textilelor, STANDARD 100 by OEKO-TEX®, ceea ce garantează că nicio componentă nu conține substanțe chimice dăunătoare.
2. designul a fost gândit astfel încât să nu conțină părți mici sau detașabile, care pot să fie periculoase pentru copil.
3. imprimeurile jucăușe și vesele aduc un strop de culoare și distracție în viața bebelușului și îi stimulează dezvoltarea vizuală. Fața din bumbac poate conține de la motive simple și culori pastelate până la personaje de poveste îndrăgite și modele vesele, astfel ca tu să poți crea un model potrivit cu personalitatea copilului.


O păturică de alint este așadar un companion de încredere care simbolizează confort, conectare și dragoste. Găsești în magazinul nostru online o mulțime de păturici de alint, numai bune de iubit și de smotocit de bebelușul tău.
Iar dacă dorești să dai o amprentă unică păturicii, avem o mulțime de opțiuni de personalizare prin tehnica broderiei computerizate – numele bebelușului, date sau mesaje cu semnificații aparte. Și astfel te asiguri că păturica de alint va fi iubită și va deveni parte din amintirile copilăriei.

GAPG5ZPDX25ZE1

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!